Privacy Policy

Dina Personuppgifter

Hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter

Det är viktigt för oss att du som kund känner dig trygg när du handlar hos oss och vi har därför nedan gjort en sammanfattning av hur vi i skyddar, hanterar och använder personuppgifter på survivalstore.se

I och med den nya dataskyddslagen, GDPR, som träder i kraft den 25 maj har vi uppdaterat vårt sätt att hantera personuppgifter samt gjort det ännu tydligare för dig i vilket syfte vi sparar och använder kunddata. GDPR står för General Data Protection Regulation och ersätter den svenska personuppgiftslagen. För dig som kund innebär det att dina personuppgifter får ett ännu starkare skydd och att du får mer kontroll över hur dina personuppgifter används.

Vad vi sparar och varför

När du genomför en order eller registrerar dig som kund hos oss sparar vi namn, postadress, telefonnummer, e-postadress, adress, kundnummer samt leveransadress om den är en annan än din postadress. Om Du önskar betala med faktura kräver vår betalpartner Payson att du även uppger ditt personnummer för att kunna bedöma din kreditvärdighet. Detta är dock inget som vi tar del av, utan ditt personnummer och eventuell bankkortsinformation stannar mellan dig som kund och Payson eller Paypal, beroende på vilket betalsätt Du väljer.

För att kunna skicka information till dig om din order samt om du godkänt det, digital kommunikation i form av nyhetsbrev, sparar vi din e-postadress. Din adress behöver vi för att kunna leverera ditt paket på bästa sätt. De personuppgifter vi får i samband med köp sparas också för eventuell framtida support, reklamationer och garantier.

Så länge sparar vi personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid det finns en pågående användarrelation samt i enlighet med lämnat samtycke. Vi sparar dina uppgifter så länge det behövs för de ändamål de samlades in och behandlades för eller så länge som krävs enligt lagar och andra författningar. Detta innebär att beroende på ändamål så sparas de olika tid. Tex så kräver redovisningslagstiftning en lagringstid om 10 år. I övrigt så sparas dina personuppgifter som du givit samtycke så länge som du är kund hos survivalstore.se. Därefter raderas/anonymiseras all data. Du räknas som kund hos oss inom reklamationsrätten på de varor du har inhandlat dvs normalt 3 år.Vill du att vi ska ändra eller ta bort dina personuppgifter tidigare än så är du alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så ordnar vi det direkt.

Google Analytics

Vi använder Google Analytics på survivalstore.se. Google Analytics är en webbanalystjänst från Google Inc. Google Analytics använder så kallade cookies, en cookie är en liten textfil som lagras i din dator och gör det möjligt att undersöka hur webbsidan används. Godkänner du cookies när du besöker survivalstore.se.se kommer data gällande hur webbsidan används samt IP-adress överföras och lagras hos Google. IP-adressen maskas dock för att anonymisera dig. Datat används sedan i rapporter vilket i sin tur används för att bland annat förbättra webbplatsen.

Nyhetsbrev

När du registrerar dig för vårt nyhetsbrev eller samtycker till att ta emot nyhetsinformation spar vi din email adress. Den lagras tills dess att du avbeställer nyhetsbrevet vilket du kan göra närsomhelst via länk direkt i nyhetsbrevet. Survivalstore.se använder sig av verktyget Getanewsletter för utskick av nyhetsbrev, vid samtycke till nyhetsbrev lagras personuppgifterna hos Getanewsletter.

Personuppgiftsbiträden

I vissa fall behandlas personuppgifter av extern part som då agerar Personuppgiftsbiträde till survivalstore.se. Personuppgiftsbiträdet (PuB) behandlar personuppgifterna för vår räkning och har ansvar för de tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärderna.